Lumix DC-TZ90 RAW-format

Provade RAW-format i dag. Trodde jag skulle kunna ”manipulera” RAW-filer från Lumix med min Canon-mjukvara. Men icke sa Nicke.
Man skall tydligen använda ”SILKYPIX Developer Studio” från Ichikawa Soft Laboratory. Det står i manualen att man kan hämta denna mjukvara från ”Leverantörens webbplats”. Det finns en 30-dagars demo också.

Men dom vill ha 3850 JPY för denna mjukvara. Sicken skit. Får leta vidare 😉

Hittade en länk till SILKYPIX där det ser ut som att mjukvaran är ”gratis”. Får prova den senare.

Dom skriver:
”Thank you for accessing the exclusive website for the super-high resolution RAW development software ”SILKYPIX Developer Studio SE Version.” This web site is exclusively for the ”SILKYPIX Developer Studio SE Version” for digital cameras manufactured by Panasonic, and provides an introduction to the software, as well as other information.”

Bild från manualen