Tillbaka till Farkoster

Reverb #1 och #2

Senaste ramen i min flotta är Reverb. Jag kallar det en ”uppdatering” av Alien med ett nytt PDB som inte är en bärande del och underlättar monteringen och då speciellt kopplingen mellan ESC och i mitt fall KISS FC.

Just nu har jag monterat två ramar. En med helt ny elektronik med KISS FC V2 och 32A ESC. Den andra är en konvertering av min Bee-XR som har börjat vekna med lösa skruvar och annat mekaniskt strul.

Beskrivning för kopplingen mellan PDB och FC finns på Flyduino. med dessa förklarande bilder. Alla anslutningar från ESC löds till PDB som sedan kopplas till FC med en kabel. Port 1 är signalerna mellan PDB och FC. Port 2 är bara matningsspänning (5V och GND).

PORT 1 & 2 på FC som skall kopplas till PDB. Den kontakt med två kablar skall kopplas till PORT 2

Reverb PDB helt utan elektronik

ESC med alla PDB-anslutningar

Motorer, ESC och PDB monterade på ramen.

Mottagaren inkopplad. Funktionskontroll innan krympning av krypslangarna.

Färdik quad med RunCam-kamera.

THE ALIEN STILL HAS NO REAL COMPETITION.
WE DECIDED WE WOULD HAVE TO CREATE SOME OURSELVES.
MORE THAN TWO YEARS AGO OUR SEMINAL FRAME DESIGN SENT SHOCK-WAVES THROUGH THE INDUSTRY.
NOW WE ARE PROUD TO INTRODUCE THE REVERB

Chad Nowak [FinalGlideAus]

har lagt upp ett klipp på ”Tuben” som är bra att följa. Den stora skillnaden mellan Alien och Reverb är att PDB nu inte är en bärande del av ramen. Dessutom noterade jag att Reverb är någon centimeter kortare än Alien. Med V2 av KISS-FC så använder man ESC/MOTORER som ”ersättare” för en summer. Man kan också använda en ”Audio Editor” för att ladda ner en ljudfil till FC som sedan spelas upp.

FPV-kamera

Jag valde en kamera med OSD så att jag kan se batterispänningen i glasögonen. Till detta bygge valde jag RunCam Swift 2 – Rotor Riot Special Edition med följande grundläggande data:

  • Built In Microphone
  • Voltage and Timer OSD
  • Horizontal Resolution: 600TVL
  • Lens: GoPro quality wide angle
  • Power: DC 5 to 36V
  • Net weight: 16g
  • Dimensions: 26 x 26 x 28 mm
  • Lens FOV: 140º diagonal

 

Vad erbjuder KISS V2?

Mr Steel förklarar. Han é ganska mångordig men orkar man kika på hela klippet så förklarar han lite om det mesta. Tekniken börjar efter 10 minuter 😉