Lumix DC-TZ90 – Kajpromenad

Passade på när solen kikade fram under en kort stund för att fortsätta ”utvärderingen” av min nya kamera. Jag har svårt att bedöma bilderna rättvist för jag jämför hela tiden med min Canon EOS 60D med TAMRON 70-300 mm. Det är ingen rättvis jämförelse. Här kommer några exempel fotograferade med Lumix.

Blek stare
Sjömanshustrun och Masthuggskyrkan. Denna gång i lite mer solljus.
Gammalt bevarat torn på ett ”nytt” hus. Vet inte vad det är.

Provade också en panoramabild. Solen bröt genom molnen och kameran hade stora problem att exponera hela bilden snyggt. Det var stora ljusskillnader mellan ”början” och ”slutet” av sekvensen och kameran försökte troligen justera exponeringen.

Jag hade ”Metering mode” satt till ”center of screen”. Kanske hade blivit annorlunda med ”whole screen”.

Panorama över älven