Tillbaka till Farkoster

BEE-XR Renoveras

Min ram som jag köpte från Birds Eye har levererat många roliga flygningar. Sent i somras visade den dock en del ålderskrämpor. Skruvar lossade. Gängor var helt slut. Elektroniken flyttade jag över till en ny ram som blev Reverb #2 i min ”flotta. Nu har jag bytt alla skruvar och stoppat in lite nya ”stand-of’s”. Elektroniken tar jag från en tidigare skrotad BEE-R. Det är inte senaste versionerna precis men den flyger säkert bra ändå. Lite orolig att nått har tagit stryk när jag utan framgång försökt att uppdaterat FW på ESC.

  • KISS FC, V1.03
  • KISS 24A ESC, V1.01
  • Emax RS2205 – 2300kv

Men nu skall vi bygga. Städat bort alla gamla kablar och rensat alla lödställen. Tvättat korten med sprit. Sedan var det dags att förtenna allt och börja löda fast nya kablar.

KISS 24A ESC, V1.01

BEE-XR-renoveras

BEE-XR-renoveras

 

 

 

 

 

 

 

Nu é det klart för att löda ESC till PDB och sedan FC-lödningar.

BEE-XR-Time-to-solder PDB

BEE-XR-Time-to-solder PDB

BEE-XR Time to solder FC

BEE-XR Time to solder FC

 

 

 

 

 

 

 

BEE-XR Time for Rx

BEE-XR Time for Rx

Efter att jag monterat mottagaren så provade jag. En motor vägrade lira. Attans tänkte jag men det var väntat för jag har försökt uppdatera ESC från V1.01 men utan framgång. Tog loss motorn för att kunna kika på ESC’en och då ser jag att ”Boot-Jumper” fortfarande är byglad 🙁

Undersidan av ESC

Undersidan av ESC

Efter att jag tagit bort ”Boot-bygeln” så fungerar alla fyra motorer och dessutom roterar alla fyra åt ”rätt håll”. Så nu skall jag bara fästa mottagaren och krympa alla krympslangarna på de fyra ESC innan vi kan flyga. Planerar att ha denna som en LOS-maskin utan FPV så att jag kan ta ut den på gräsmattan för några minuters lek mellan regnskurarna. Dessutom har jag nu nått jag kan lära mig lite mer LOS-flygande. Likaväl som att flyga en liten park-flyer på ett begränsat utrymme så kan man flyga quad.

"Flygklar" BEE-XR

”Flygklar” BEE-XR