Klart för en provtur

Nu har jag fått alla bitar på plats. Manualerna på nätet var bra men i vissa lägen lite för detaljerade. Saknade den där enkla sammanfattningen men det var bara att bläddra runt på hela siten så hittade jag till sista allt som behövdes för att komma till en provtursfärdig quad.

Open Pilot GCS har en utmärkt guide för att konfigurera och kalibrera Tx-Rx-CC3D så det var bara att följa den steg för steg. Det som jag inte riktigt har kläm på är om man behöver kalibrera varje ESC för sig eller om det fungerar som många säger på nätet utan kalibrering. Men detta får ge sig vid första provturen.

 

CC3D Connection

CC3D kopplingsschema

CC3D FirmWare version

Current FirmWare Version

Premiären var helt odramatisk. Allt fungerade klockrent men den kändes lite seg i ”Yaw”. Får se hur den uppför sig när den får känna på lite vind utomhus.