Reversera servo, den svåra vägen

Jag har ett par FatShark med head tracking och denna funktion skall kopplas in i elevuttaget på sändaren. Sedan kan man koppla den till en kanal på sändaren och på farkosten får ett servo vrida kameran. Strålande tyckte jag och allt fungerade förutom att servot gick åt fel håll. När jag vred glasögonen åt höger (tittade åt höger) så vreds kameran åt vänster och tvärt om. Ganska förvirrande och jag letade i alla menyer på min Futaba 8FG utan att hitta någon möjlighet att reversera funktionen. Fan också tänkte jag. Skall jag vara tvungen att bygga ett länksystem i farkosten eller …. Men efter lite letande på webben så öppnade jag servot och bytte plus/minus till servomotorn samt anslutningarna till den interna potentiometern. Operationen tog 20 minuter och fungerade klockrent.

 

ServoOperation