CC3D från ReadyMadeRC, OpenPilot

Nytt kontrollerkort från ReadyMadeRC är inköpt. Det blev ett CC3D så nu gäller det att börja läsa manualer på WiKi eller närmare bestämt wiki.openpilot.org. Meningen är att detta kort skall sitta på den quad som jag bygger med ”överblivna” delar från min DJI 450 som håller på att uppgraderas och omformas till en TBD-Discovery.

CC3D

Som vanligt strular det. Eller, strular är kanske inte rätta ordet utan snarare det man läser på nätet stämmer inte. Jag planerar att använda detta kort på min ”avlagda” DJI 450 Flame Wheel och där har jag DJI’s ESC 30 Opto. Jag läste och läste på nätet och på vissa ställen sas det att dessa ESC inte hade BEC men på andra ställen framgick det klart att det visst var BEC i dessa ESC. Sanningen var dock att mina Opto 30 inte har BEC. Utöver detta så har det fungerat som vanligt dvs bara att läsa manualen och sedan fungerar det 😉

Nu återstår det att stoppa dit en BEC av något slag och sedan skall det provflygas. Får se om jag tar en gamal BEC med ESC eller köper en separat BEC.

På Open Pilot skriver dom:

The default stabilization settings included with the firmware can generally be expected to fly your aircraft with a reasonable level of stability.  Many people never change from the default settings. But, based on the size, weight, and each aircraft’s unique configuration, tweaking of these parameters can optimize the flight characteristics of your particular aircraft and really dial it in.

Så det är nog bara att köra på men ………