Ny FPV-plattform

Min, förhoppningsvis, nya FPV-plattform. Provat att ”flyga” med quaden och trikoptern. Quaden har GPS och alla finesser så med den är det bara att köra omkring. Trikoptern var riktigt stökig och inte riktigt vad jag gillar. Hoppas att denna Multiplex EasyStar II passar mig bättre. Hoppas på premiär snart men en del byggande återstår.

EasyStar for FPV

Byggnation pågår.

Det färdiga planet stannar på 753 gram. Detta inkluderar 2200mAh LiPo och en 250mW FatShar VTx och en 600TVL kamera. Det var de prylarna som ”kom med” när jag köpte mina glasögon. Hoppas på en snar provtur för att känna på planet och sedan skall jag montera mina FPV-prylar.

EasyStar for FPV färdig

EasyStar for FPV, färdig men utan dekaler

 

Skall försöka tillverka min egen ”kamera-pod”. Det finns visserligen att köpa men i bland regnar det och då kan det vara roligt med ett litet projekt. Det jag vill ha är något liknande det som finns hos ReadMadeRc.

KameraPod till Easy Star från ReadMadeRC

KameraPod till Easy Star från ReadMadeRC

 

Efter lite kapande/limmande/provande har jag en egen prototyp och vi får se hur den fungerar.

FirstTryCameraPod

Prototyp FirstTryCameraPod

 

Detta är den slutliga version #1. Jag provflög i dag. Visserligen inte med glasögon utan med skärm. När jag skulle prova med glasögon så ökade vinden från enstaka m/s till upp mot 6-7 m/s och det var plötsligt inte läge för FPV-premiär 🙁 Med denna pod med sändare och kamera var jag tvungen att lägga 4 stycken enkronor på stabben för att få TP rätt. Ingen bra idé att ha en massa död vikt på planet så jag har två alternativ.

1: Montera sändaren längre bak men tå tappar jag hela idén med en kamerapod (all inclusive).

2: Flytta antennen längre bak. Den väger bara 12 gram men jag kommer att prova så får vi se.

3: Mindre batteri eller nuvarande batteri längre bak. För att flytta batteriet bakåt måste jag få fram mottagaren eller fartreglaget till nosen. Fartreglaget sitter där det sitter och är svårt att flytta men det borde gå att flytta mottagaren.

KameraPodFinalV1

KameraPodFinalV1

 

PREMIÄR: I dag, 2014-07-23, blev det av. Gav mig iväg i ottan för att få tillfälle att trimma in planet i så lite vind som möjligt. Vinden var obefintlig och värmen var go. Två accar för att trimma och sedan blev det FPV. Startade/landade utan glasögon med Rune (min ”spotter”) som ”hjälpreda” men till sist så tyckte jag det var dags att landa med glasögon. Först en runda där Rune landade och jag kollade i glasögonen. Ganska svårt att avgöra höjd/fart men precis innan planet tog mark fick man plötsligt en känsla för farten när gräset började rusa förbi. Nästa runda landade jag själv med glasögon. Vet inte om jag hade tur men det var ganska odramatiskt. Rune matade på med höjd hela tiden så det vara bara att glida igenom. Kändes riktigt skönt. Nu återstår det att göra en hel flygning med start/flygning/landning. Tror jag avvaktar nästa riktigt lugna och vindstilla tillfälle innan jag provar den kompletta FPV-flygningen. PS. I dag 24/7 gjorde jag en full flygning med quadden. Startade, flög och landade med glasögon. Nu återstår samma sak med planet.

2014-07-31: Under de gångna veckorna har jag inte flugit så mycket. Jag har dock flyttat VTx bakåt för att slippa barlast för att få rätt CG så nu hoppas jag få testa den sista helgen på semestern.

EasyStarFPV

EasyStarFPV