Tornfalk på Måsholmen

Med ursäkt för att jag inte är ornitolog 😉

Tornfalken är en medelstor falk med en lång stjärt och långa vingar som är smala vid basen, och som i utsträckt tillstånd är ganska trubbiga. Det är en medelstor rovfågel som ofta ses ryttla över fält och öppna ytor, som kalhyggen och myrar. Tornfalken är en av Europas talrikaste rovfåglar.

Den första bilden tog jag i dag. Kalla sydliga vindar. Denna såg vi ryttlande på Måsholmen, Arendal, längst ut på södra udden där fjolårsgräset kan gömma diverse byten.

Den andra bilden är från juli 2019. Då fick jag för mig att det var en Sparvhök men ….. (jag inte är ornitolog). Den stackarn jagades ner på marken av en massa ”småfåglar”.

Den tredje bilden fick jag vid Kvillebäcken. Cyklade och såg den som hastigast och fångade den bara bakifrån.

2021-03-10
2019-07-18
2021-03-15, Kvillebäcken