Barken Viking är tillbaka i Götet efter ”skrovmålning”

I dag kom Viking tillbaka. Jag har aldrig sett Viking ”segla” i älven så jag ville passa på. Tiden den skulle komma var lite svävande. Allt mellan 16:30 och 19:00. Först tog jag mig upp på Älvsborgsbron och fick syn på Viking en bra bit ut. Troligen strax innanför Rivö. Det tog en knapp timma för henne att komma in till Sannegården. Nu skall hon till Frihamnen för att få sina master återställda. Får ta mig en tur dit senare.

Viking en bit ut i farleden
Bild tagen vid Vindarnas tempel i Sannegården

Viking ligger nu i Frihamnen och masterna håller på att monteras. Nästa anhalt blir Lilla Bommen.

2021-03-15, Viking i Frihamnen.
2021-03-15, Viking i Frihamnen.

2021-03-20
I dag ser det ut som alla master och rår är på plats. Enligt Higab beräknas Viking preliminärt lämna Frihamnen för Lilla Bommen 23 mars 06.30. Bilden tagen från Hugo Hammars Kaj i ett disigt väder (vårdagjämning)

Viking i Frihamnen, 2021-03-20