Cularis har vårflugit

Vårpremiären är nu avklarad. Lite ringrostig men jag kom ner i ett stycke. Nu hoppas jag bara att värmen kommer.

Jag loggade min flygning med GSM-010 GPS SPEED METER och den visade

  • Max höjd = 233m
  • Max hastighet = 86km/h
  • Distans = 8226m

Vet inte riktigt om man skall tro på dessa siffror. Höjden verkar vara relevant. Jag var uppe i 18 minuter och normal flyghastighet är kanske 25km/h. Med dessa siffror så ser det ut att stämma men det verkar vara ganska lång flygtur.

Vinden låg på från ost till syd-ost med 2-5m/s och det är inte ofta som termiken infinner på Torslanda sig men jag tror att i dag var en sådan dag. Väl hemma så kunde jag konstatera att enbart 40% av batterikapaciteten var förbrukad och höjdloggen visade ingen höjdförlust under ett par minuters kurvande.

 

Cularis 2013-03-28Cularis från Multiplex och min Futaba 8FG.

Cularis 2013-03-28 plott

Plott från Google Earth.
Grön linje är högsta punkten och den motsvarar den röda linjen, i längd, på landningsbanan