RC Multi 2 Altimeter and RC GPS

För ett tag sedan köpte jag en ”skit-GPS” (GSM-010 GPS SPEED METER) som jag skulle ha på mitt segelplan för att få reda på hur högt/långt jag flugit. Den var som sagt ”skit” och när jag provade den under en promenad så såg det ut som att jag varit på en rejäl pub-runda. Denna nya gadget används bland annat av folke som håller på med eSoaring och F5J och en av användningsområdena är att begränsa höjden man kan köra motorn under en tävling. Kan vara värt att prova.

RC Multi 2 Altimeter height Limiter with USB CableRC GPS

RC Multi 2 Altimeter height Limiter with USB Cable & RC GPS 

 

RC Multi 2:
– Väger bara 6 gram
– Liten: 28 mm x 14 mm x 6 mm
– Integrerad F5J FAI höjd/tid-switch
– Spelar in flygväg som man sedan kan kika på i sin PC
– PC USB för konfigurerin
– Matningsspänning 4 – 10V.

RC GPS
– Väger 9 gram
– Liten: 19 mm x 19 mm x 10 mm
– Plug & play
– Strömförbrukning 40mA
– 66 channels parallellt
– MTK chipset