Rivning av Götaälvbron

Jag har under de senaste två åren kikat på bygget av Hisingsbron och sedan rivningen av Götaälvbron. Nu är Hisingsbron färdig och rivningen pågår för fullt. Merparten av beläggningen är borta och stora delar av stålkonstruktionen är borta. Första bilden visar demontering av en pelare som höll ”kontrollrummet” mitt på bron. Mycket betong är det och sedan måste dom skära av stålarmeringen.

Tack vara min ”cykelpolare” Rune fick jag ett klipp på när stålkonstruktionen vid Frihamnen revs. Dom hade under flera veckor tagit bort all betong och alla vägbanor och till sist återstod det bara ett stålskelett. I klippet längre ner syns ”sprängningen” av stålskelettet. Det var ”frikopplat” från mittdelen av bron och till vänster kan man se ett antal vajrar där dom drar i skelettet. När det väl smäller faller hela skelettet så snyggt.

2021-11-06 Rivning av Götaälvbron
2021-11-11 Språngning av Götaälvbron i Frihamnen