Blåsippa, Hepatica nobilis

Vårens första blåsippa hittade vi i dag när vi promenerade på Kippholmen. Det blåste västliga vindar så jag tog en promenad in i skogen strax söder ut. Och där bland alla löv kikade denna fina sippa upp. Först såg jag bara en men sedan flera. Konstigt hur man uppfattar sin omgivning. Hade jag inte gått och kikat ner i backen så hade jag aldrig sett den.
Blåsippan är fridlyst i hela landet, men på olika sätt.

Det är i hela landet förbjudet att:

  • Gräva eller dra upp exemplar av växten med rötterna.
  • Plocka eller på annat sätt samla in exemplar av växten för försäljning eller andra kommersiella ändamål.

Blåsippa på Kippholmen, 2021-04-08

Det fanns inte många småfåglar. Dom höll sig säkert i skydd för den västliga vinden. Men jag fångade en Bofink. Fick inte till skärpan men bilden är Ok.

Bofink – Kippholmen, 2021-04-08