Home Assistant ”Up and running”

Nu har jag fått lite fart på Home Assistant. Den nuvarande versionen är ”Home Assistant 0.103.0”. Jag har flera 433 MHz brytare och lampor och några Z-Wave brytare. Sensorer för temperatur och rörelse finns också, Jag kör med en RP 3B och det fungerar förvånansvärt bra. Lite svårt att begripa hur man skall inkludera en ”floor plan” men jag fick till en rudimentär version med lite nya ikoner. Det där med ikoner var riktigt lurigt tycker jag men när jag väl hittade rätt var det bara att mata på. Nu har jag bytt ut alla ”original” till mer visuella symboler.

Jag har det mesta kopplat via Telldus och det är inga problem att inkludera dessa brytare/givare i Home Assistant. Får se om vad nästa steg blir. Kanske en detektor i köket men jag vet inte riktigt vilken det skall bli.