DJI konverterad till TBS Discovery

Jag var inte helt nöjd med hur all elektronik skulle monteras på min DJI. Med den ”ordinarie” elektroniken var det inga stora problem att få plats med allt men med OSD, VTx och kamera tyckte jag att det blev lite trångt. Provade med att montera en Tarot T-2 gimbal också. Visserligen blev filmerna toppen men maskinen blev till och med med min flygstil mer som en fotoplattform än en quad som man kunde flyga omkring med. Jag provade med att montera GoPro direkt på ramen men fick bara problem med ”jello” effekter på filmerna. Till sist köpte jag en TBS Discovery-ram från Skånehobby. I dag var det premiär och trotts byig vind är jag nöjd med resultatet. Jag har på min Futaba tilldelat gain till en potentiometer och det var bara att justera lite för att få maskinen tillbaka till det tidigare beteendet med DJI-ramen.

20140505_212947

TBS Discovery ram klar för montering

20140506_193051

DJI armar med motorer och ESC monterade

20140508_222225

Klar för första provturen