Provflygning av DJI-450

I det fina vädret i dag med 15 grader, sol och svag vind pasade jag på att prova min DJI-450 med Tarot T2 gimbal och GoPro. Jag har tidigare haft lite vibrationer som beror på T2’an. Kikade på webben och nu skall det tydligen finnas FirmWare V1.5 och jag har V1.3. Jag har också kunnat konstatera det finns folk som har haft liknande problem. Nåväl, med V1.3 blev resultatet ganska bra tycker jag.

Filmen blev ganska lång men jag lärde mig att om propparna skuggar linsen på kameran så syns det tydligt. Kameran klarar av direkt solljus ganska bra men den tar ett par sekunder på sig för att hämta sig. Till sist måste jag komma ihåg att minska kamerans inspelningsvinkel. Med ”vidvinkel” kan jag inte rikta kameran rakt fram utan att propparn syns. Kikar man på armen vid motorn så tycker jag det ser ut eom att det finns vibrationer i själva quaden också.

Videosändaren och mottagaren fråm ImmersionRC tillsammans med 8″ monitorn fungerade fint. Har tidigare provat videolänken inne i sporthall men där var det en massa störningar som troligen kom från reflektioner i hallen. På fältet var det perfekt bild.