Stopp i avloppet :-(

Jävla fuskbygge.

Stopp i avloppet. Var tvungen att öppna för att rensa och då ser jag att röret ligger på golvet. Nja inte riktigt på golvet. Puckot som hade monterat det använde inte den sista klämman utan tyckte tydligen att buntband var bättre. Resultatet blev ”bakfall” på en sträcka av cirka 1 meter. Fixat klämman och nu får jag ge mig i kast med att försöka rensa.

Efter att stoppat in en ”rensfjäder” styvt 2 meter i avloppet utan problem är det fortfarande stopp, total stopp. Tror att jag inte kommer förbi den sista ”Z-böjen” som avloppet gör innan det försvinner in i väggen. Fattar inte varför man konstruerar ett avlopp på detta sätt. I stort sett inget fall (om det hade varit rätt monterat) och två böjar på vardera 90 grader innan avloppet går in i väggen. Försöker få tag på VVS-firma som kanske har några yrkesknep att ta till för mina amatörkunskaper räcker inte längre. Vi får leva lite campingliv under några dagar med frekventa besök på restauranger så att vi slipper diska i handfatet på toaletten.

Avlopp lös klamma

Buntband i stället för klämma

 

Avlopp i köket som låg på golvet

Nu är klämman på plats