Miataklubben 20 år i Sverige

Besökte Kalmar och tänkte vara med på den stora träffen som Miataklubben skulle ha i samband med årsmötet.Träffen skulle börja på Stortorget vid domkyrkan i Kalmar. Det skulle vara samling på torget mellan 11:00 till 12:30 för fotografering och sedan gemensam avfärd till Öland. Jag satt i godan ro och tänkte ge mig iväg klockan 11 för att ta min plats på torgen. Vid halv elva kollade jag på FaceBook och då var det redan fullt med bilar.  Gav mig genast iväg till torget och när jag kom fram var det redan fullt med Miator. Fotograferingen skedde redan klockan 11:00 och 11:20 var det avfärd till Öland och det var inte frågan om att åka i kolon utan alla valde sin egen väg genom Kalmar och vidare ut till Öland. Klart missnöjd. Tycker det skulle vara en syn att se 135 stycken Miator köra i kortege genom Kalmar och över Ölandsbron. Jag och Johan körde med en bit för att sedan avvika och köra en sväng själva. Vi hamnade på en väg med något som liknade oljegrus och då fick jag en lite sten innanför bromsskölden. Den förde ett herrans liv och väl hemma lossade jag höger fram och fick bort stenen.

Miata Kalmar 2

En quadrokopter var uppe och fotograferade

 

Miata Kalmar 1

Många Miator var det

Bronssköld

 

Bromssköld, skall det set ut så?

Miata bromssköld stenLiten jävla sten

Väl hemma i Götet kollade jag vänster sida och skölden skall tydligen se ut så. Jag hittade också (http://www.mx-5.se) en länk till några servicemanualer och bilden visar att min sköld är som den skall 🙂

Bromssköld