Hangflyg på Vädermotet

Första flygningen för året på hanget vid Vädermotet gick av stapeln en blåsig (och kall) mars-lördag. Det blåste, enligt SMHI, mellan 8m/s och 13m/s och temperaturen var strax över nollan.

Min första flygning gick bra men det var lite vingligt i starten på grund av den starka vinden. Vi flög Weasel, som väger in på 360g, från Dream-flight och utan lite extra bly var det lurigt innan man kom över kanten på kullen. Alulan fick jag klämma fast under väskan så att den inte flög bort i blåsten.

alula_weasel

Den andra starten som jag gjorde gick åt fanders. Direkt vid starten rollade planet och vek tillbaka över kullen. Det var inte mycket att göra än att låta vinden leka med planet. Trolig orsak var att stöt-stängerna till rodren hade lossat. Båda stöt-stängerna var loss när jag inspekterade planet efter.

KvaddaVessla

 

 

Rune lyckades bättre men hade en något mindre lyckad landning som slutade med lite stukat självförtroende men planet var helt så det var bara att flyga vidare.

Sedan avrundade vi med en finfika i blåsten.

FinFika_1_vadermotetFinFika_2_vadremotet