Joomla -> WP

Nu har jag ägnat natten åt att kika på WordPress och jag får tillstå att det är både enkelt och intuitivt. Jag kopierade alla mina Joomla-inlägg med RC-anknytning till WordPress och det var bara att kopiera. Alla bilder och all text följde med utan problem men viss formatering tappade jag bort. Bilderna som kopierades syns inte i media-arkivet men dom finns med i artikeln. Nästa steg är att flytta bloggen från under-domänen ”hobbybloggen.bengtolsson.se” till huvuddomänen ”bengtolsson.se”.

Loopia erbjuder en hjälp för att flytta sin blogg till huvuddomänen enligt följande:

  • Via FTP: kopiera samtliga filer som ligger i wordpress.mindoman.se/public_html/
  • Via FTP: klistra in de kopierade filerna och skriv över eventuella filer i mindoman.se/public_html/
  • Logga in den gamla bloggen på wordpress.mindoman.se/wp-admin
  • Under fliken ”Tillägg” så väljer du ”Lägg till nytt”

Sedan är det en massa ”konfigurerande” som skall till innan det fungerar. Får ta det en annan gång när jag kan sitta i lugn och ro så att jag inte super bort allt 🙁

Som vanligt när jag skall ge mig i kast med liknande uppgifter så inställer sig en massa frågor. Den första är att den manual som Loopia erbjuder pekar på ett tillägg som inte underhålls längre. Lite snopet nu när jag tycker att dom sköter sig så bra. Dom rekommenderar dock ett annat tillägg som heter ”Velvet Blues Update URLs” som kan vara värt att försöka med. Återstår bara att reda ut om man skall kopiera alla filer innan eller efter man kör detta tillägg. Jag har skickat frågan till Loopia och vi får se vad dom svarar.

Innan jag börjar med detta skall jag nog ta en backup på alla filer. Visserligen erbjuder Loopia denna funktion men det är lite lättare att leta efter bilder och filer på den egna hårddisken än att med FTP rota igenom en backup hos Loopia.