Vem är jag

Jag är snart 60 och har efter ett “helt liv” i villa bosatt mig i lägenhet för att börja leva när vi till sist är ensamma. Johan, vår son, har avslutat sin universitetsutbildning och jag och Helena kan börja “leva ut”. Australien, Kina och Hawai med en kort tur till USA har vi klarat av.

När jag inte jobbar på RUAG Aerospace Sweden (fd Saab Space AB) så leker jag med mina leksaker, vår MX5’a och RC-flyg.

Under ett flertal år har jag  sysslat med Linux på min fritid. Det började med Fedora på tidigt 2000-tal och det var utmanande. Mest för att prova på hur det var och det ersatte aldrig Windows. De senaste åren har Linux vuxit och jag har haft en LAMP (Ubuntu) server stående på mitt skrivbord. På den maskinen har jag provat olika hemsidor, mest HTML-baserade, men även CMS sidor. Jag började med PostNuke och det varade ett par år men sedan blev det Joomla! och nyligen har jag installerat WordPress och flyttat över gamla artiklar hit. I början använde jag min ISP’s hemsidor med en massa konstiga URL’er (typ ~2314.rewtwe) men sedan blev det DynDns med en adress http://framsidan.homelinux.net som adress. Datorn var en Compaq Deskpro som stog på mitt skrivbord. Detta fungerade i ett par år men sedan tyckte jag att det var lite bökigt att alltid ha en dator påslagen hela tiden även när jag var på semester. Jag fastnade för Loopia efter att en jobbarkompis skaffat en hemsida för en samfällighetsförening som hans boende ingick i.

De senaste åren nu har jag börjat intressera mig för RC modeller. Jag började med helikopter för att på senare tid gå över till plan och då främst segelflygplan. Jag provade lite med att köra RC bil också, Kyosho DBX, men jag insåg snart att det inte var min grej. Det var bara att starta och köra och när man var klar så skulle skiten tvättas bort och alla skadorna repareras. Det var visserligen mycket köra men också mycke mekande. Jag skaffade också en helikoter, en T-Rex 450S, och en flygsimulator. Det var verkligen utmanande och det tog flera månader innan jag vågade köra omkring med den annat än att hovra stillastående rakt framför mig. Men nu är det större och större segelplan som fångar mitt intresse och nu är det bilens storlek som sätter gränsen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAbengtkopter

Detta är vad jag sysslar med på min fritid, på sommaren alltså, när vädret tillåter. Köra med taket nere med MX5’an eller ta en tur med koptern är avkopplande.

 

Mitt CV som det ser ut i dag, 2013-01-02


Utbildning:

Grundläggande Ledarutbildning, GLU i Saabs regi 2004
LabWindows/CVI-VXI Training course, National Instruments 1996
C-programmering (grundkurs), Informatior 1996
Esperan, VHDL Application Workshop 1995
Strukturerad digital konstruktion (VHDL), Hardi Elektronics 1992
Tekniska Vuxengymnasiet: 4-årigt tekniskt linje 1983
Yrkesskola, Industriell elektronik 1972
Yrkesskola för teletekniker 1970

 

Anställningar:

TF sektionschef verifikation, RUAG Aerospace Sweden 2009-
Verifikationsingenjör, Saab Space AB 1984 –
Sektionschef, Saab Space 2004
Montör, utbildare samt mekaniker Volvo Lastvagnar 1975 – 1983

 

Arbetslivserfarenheter:

På Saab Space började jag direkt efter avslutad gymnasieutbildning. Min första anställning var konstruktör av elektronik avsedd för rymdbruk där jag även fungerade som objektledare för del av datahanteringssystem. Efter något år bytte jag tjänst till den då nystartade verifikationssektionen som jag sedan blivit trogen fram till nu. Mina arbetsuppgifter har under åren varit system och detaljkonstruktion av testutrustningar avsedda för test av våra produkter. Vidare har jag varit objektledare för ett antal projekt med avseende på verifikation av våra digitalprodukter. Detta har innefattat, förutom system och detaljkonstruktion av elektronik till testutrustningar, verifikationsansvaret för elektronikenheten med kravspårning av kundkrav. Under en tid var jag sektionschef för sektionen med 10 medarbetare som ansvarade för konstruktion och tillverkning av testutrustningar samt tillverkning av ”bread-board”. Saab Space AB är numera sålt till RUAG och vi heter RUAG Aerospace Sweden.

Språkkunskaper:

Mycket goda kunskaper i svenska språket
Behärskar god engelska, såväl i tal som i skrift

Övriga meriter:

•    Kan svinga en bägare

Skyddad: Familjen

Det finns inget utdrag eftersom det här är ett skyddat inlägg.